Oproep: openbare consultatie SETU en MIM

08 apr 2021

Inhoud

Van 8 april tot en met 6 mei houdt Forum Standaardisatie openbare consultatie over twee voorgestelde wijzingen met betrekking tot de ‘Pas toe of leg uit’-lijst en de lijst Aanbevolen standaarden. Deze adviezen komen voort uit de toetsingsprocedure van het Forum. Via internetconsultatie.nl kunt u de volledige adviezen lezen en erover meepraten.

U kunt reageren op

Het expertadvies om de gewijzigde versie van de SETU-Standaarden én de 'Standard for vacancies’ toe te voegen op de ‘Pas toe of leg uit’-lijst. Aanvullend wordt er geadviseerd om kwalificatie 'uitstekend beheer' toe te kennen aan het beheer van SETU (Stichting Elektronische Transacties Uitzendbranche). Door toepassing van de SETU-Standaarden ontstaat uniformering van het elektronisch berichtenverkeer tussen aanbieders en afnemers (inleners) van tijdelijk personeel (flexibele arbeid). Meer info en/of reageer via de SETU-consultatie.

Het expertadvies om de standaard MIM te plaatsen op de lijst aanbevolen standaarden. Aanvullend wordt er geadviseerd om kwalificatie 'uitstekend beheer' toe te kennen aan het beheer van MIM (Geonovum). MIM (Metamodel voor Informatiemodellering) dient als gemeenschappelijk vertrekpunt voor het opstellen van informatiemodellen, zodat informatiemodellen en de daarop gebaseerde standaarden voor gegevensuitwisseling meer compatibel worden. Meer info en/of reageer via de MIM-consultatie.

Een toelichting lezen en reactie geven op de bovengenoemde adviezen, is mogelijk via internetconsultatie.nl.

Openbare consultaties

Forum Standaardisatie biedt na het afronden van een toetsingsprocedure de mogelijkheid om te reageren op de opgestelde adviezen. Heeft u opmerkingen, vragen of problemen? Geef deze dan binnen de aangegeven termijn door. De ingezonden reacties worden door Forum Standaardisatie in beschouwing genomen.

Zie ook