Staatssecretaris, Tweede Kamer, MIDO, OBDO en Forum Standaardisatie

Content

Vergadering: Forum Standaardisatie 28 februari 2024

Agendapunt: 2

Documentnummer: FS-20240228.2

Download hier de PDF versie van dit vergaderstuk. Wij kunnen de digitale toegankelijkheid van het PDF bestand niet garanderen.

Rechten: CC0 publieke domein verklaring

Ter toelichting

a. Kamerbrief (met o.a.) Monitor open standaarden 2023 en IV-meting medio 2023

Staatssecretaris Van Huffelen informeert de Tweede Kamer de komende periode vier keer per jaar in een verzamelbrief over de voortgang op het digitaliseringsbeleid en de activiteiten die samenhangen met de Werkagenda waardengedreven digitaliseren. Ter vergadering volgt een toelichting op de huidige en aankomende kamerbrief.

Link naar Kamerbrief digitalisering december 2023

b. Invulling vrije plaatsen Forum Standaardisatie

Ter vergadering volgt een nadere toelichting op de stand van zaken rond de invulling van de vrije plaatsen in het Forum Standaardisatie.

c. Terugblik OBDO 1 februari 2024

[bijlage 2C.]

Op de agenda van het OBDO stonden voor het agendapunt Standaardisatie de Monitor open standaarden 2023 (inclusief de notitie duiding en maatregelen), het werkplan Forum Standaardisatie 2024 en het blijven verplichten van het basismodel geo-informatie NEN 3610 in de nieuwe versie (2022 nl).

Ter vergadering volgt een terugkoppeling over de bespreking en besluitvorming.

Ter kennisname

d. Geactualiseerde Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren voor 2024

Op 4 november 2022 bood staatssecretaris Van Huffelen de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren aan de Tweede Kamer aan. Op basis van behaalde resultaten en ontwikkelingen is de agenda aangepast.

Link naar geactualiseerde werkagenda

e. Verslagen gremia MIDO

De verslagen van de Programmaraad GDI (pGDI) en de programmeringstafels Toegang, Interactie, Infrastructuur en Gegevensuitwisseling zijn permanent terug te lezen op de deelsite van de pGDI op Pleio.

Link naar verslagen van de MIDO-overleggen - Programmeringsraad GDI

Documentatie-type