Memorandum of understanding en werkplan Forumleden

Content

Vergadering: Forum Standaardisatie 11 december 2019

Agendapunt: 2C

Documentnummer: FS-20191211.2C

Concept ter discussie en aanvulling

Download hier de PDF versie van dit vergaderstuk. Wij kunnen de digitale toegankelijkheid van het PDF bestand niet garanderen.

Elementen van het memorandum of understanding en werkplan Forumleden

  • Bijwonen van vergaderingen.
  • Spreekbuis van het Forum in achterban.
  • Sponsor van een dossier/thema. Als sponsor trekker/mede-trekker zijn van een (multi-stakeholder) bijeenkomst rond dat onderwerp.
  • Agenderen van IV-meting en/of Monitor in een gremium in achterban (2: zowel bestuurlijk/strategisch, als tactisch).
  • Vervlechten van open standaarden in ‘eigen’ kaders en instrumenten (tenminste 1). Dit aansluitend op toezegging aan Kamer om in gesprek te gaan over deze verweving (brief Knops met Kabinetsreactie op onderzoek Inventarisatie Standaardisatie). Eerdere voorbeelden zijn BIO (Marc), Gemma/Gemma-software catalogus/GIBIT (Theo), Veilige Hard en Software (Ad), Defenition of Done (Yvonne), PTOLU in inkoopformulier Belastingdienst (Harry).
  • Publiceren van een artikel in een vakblad/koepelblad over het nut van open standaarden. Of een gelijkwaardige actie, zoals een mailing aan de achterban, het faciliteren van een on-Haagse vergader-locatie e.d. Zo heeft Ad meermaals een gepersonaliseerde mailing met IV-score in zijn netwerk uitgezet, en kunnen we vaak bij Surf in Utrecht terecht voor PLIS en VEC bijeenkomsten (Floor).

Documentatie-type