VCF

Inhoudsopgave

  Content

  Status

  Lijst status
  • ‘Verplicht (pas toe of leg uit’) betekent dat de standaard verplicht moet worden uitgevraagd en toegepast volgens de Instructie rijksdienst bij aanschaf ICT-diensten of ICT-producten.
  • ‘Aanbevolen’ betekent dat dit een gangbare of opkomende standaard is waarvan het Forum Standaardisatie het gebruik aanbeveelt.
  • ‘In behandeling’ wil zeggen dat de standaard wordt getoetst voor opname op de lijst.
  • ‘Archief’ betekent in het verleden op de lijst gestaan heeft of in behandeling geweest is en nu niet (meer) verplicht of aanbevolen is.
  Aanbevolen
  Functioneel toepassingsgebied

  Beschrijft de toepassing(en) waarvoor het gebruik van de standaard verplicht is of aanbevolen wordt (afhankelijk van de lijststatus).

  Uitwisseling van contactgegevens

  Europese status

  ‘Ja’ betekent dat de standaard is erkend door het Multi Stakeholder Platform on ICT Standardisation van de Europese Commissie.

  Nee

  Nut en werking

  Typering
  Uitwisseling van contactgegevens
  Nut

  VCF is de internetstandaard voor het delen van contactgegevens. Wanneer je een VCF-bestand (vCard) ontvangt kan het bestand bijvoorbeeld aan Outlook-contactpersonen worden toegevoegd en worden alle gegevens opgeslagen. 

  Werking

  VCF-bestanden zijn gegevensbestanden die set van velden beschrijft die gebruikt kunnen worden om gegevens over personen uit te wisselen. Het kan gezien worden als een soort van digitaal visitekaartje waarmee individuen onderling hun gegevens digitaal uit kunnen wisselen.

  Domein
  Trefwoorden

  Detailinformatie

  Volledige naam

  Vcard (VCF)

  Versie
  RFC 6350
  Specificatiedocument
  Beheerorganisatie
  IETF

  Toetsingsinformatie

  Toelichting bij opname

  November 2016 is besloten om de RFC 2425 uit 1998 te vervangen door de nieuwere versie uit 2011, RFC 6350. De nieuwe versie van standaard VCF RFC6350 is niet alleen een MIME type maar een zelfstandig formaat, gebruikt alleen UTF-8 en is onder andere uitgebreid met standaard voor het vindbaar maken van personen op basis van vCard (de voormalige standaard RFC 2426).

  Uitstekend beheer
  • ‘Ja’ betekent dat nieuwe versies van de standaard op de lijst worden overgenomen zonder aanvullende toetsing door het Forum Standaardisatie.
  • ‘Nee’ betekent dat nieuwe versies van de standaard door het Forum Standaardisatie eerst worden getoetst voordat ze de huidige versie op de lijst kunnen vervangen.
  Nee
  Datum van besluit

  Datum waarop het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO) heeft besloten de standaard op de lijst te plaatsen.

  15-11-2016