Geef uw mening over de informatie van standaarden

Dit kost 3-4 minuten en kan tot 31 augustus: vul de vragenlijst in

MIME

Inhoudsopgave

  Content

  Status

  Lijst status
  • ‘Verplicht (pas toe of leg uit’) betekent dat de standaard verplicht moet worden uitgevraagd en toegepast volgens de Instructie rijksdienst bij aanschaf ICT-diensten of ICT-producten.
  • ‘Aanbevolen’ betekent dat dit een gangbare of opkomende standaard is waarvan het Forum Standaardisatie het gebruik aanbeveelt.
  • ‘In behandeling’ wil zeggen dat de standaard wordt getoetst voor opname op de lijst.
  • ‘Archief’ betekent in het verleden op de lijst gestaan heeft of in behandeling geweest is en nu niet (meer) verplicht of aanbevolen is.
  Aanbevolen
  Functioneel toepassingsgebied
  • ‘Ja’ betekent dat nieuwe versies van de standaard op de lijst worden overgenomen zonder aanvullende toetsing door het Forum Standaardisatie.
  • ‘Nee’ betekent dat nieuwe versies van de standaard door het Forum Standaardisatie eerst worden getoetst voordat ze de huidige versie op de lijst kunnen vervangen.

  Structureren en coderen van de inhoud van e-mail berichten

  Europese status

  ‘Ja’ betekent dat de standaard is erkend door het Multi Stakeholder Platform on ICT Standardisation van de Europese Commissie.

  Nee

  Nut en werking

  Typering
  e-mail opmaak
  Nut

  MIME is een standaard die codering en de structuur (opmaak) van de inhoud van een e-mailbericht beschrijft en die het specifiek mogelijk maakt in e-mail tekst te representeren in verschillende karaktersets (zoals het tegenwoordig meest gebruikte UTF-8 dat ook op de lijst met gangbare standaarden staat); Niet-tekstuele bijlagen op te nemen, zoals plaatjes of video; Berichten op te stellen met meerdere delen, bijv. meerdere bijlagen of gemengde inhoud met tekst en bijlagen.

  Werking

  MIME zorgt ervoor dat de opmaak van emailberichten tussen verschillende e-mail clients kan worden uitgewisseld. Het definieert een aantal e-mail header regels, voor de specificatie van attributen van een e-mailbericht. Het Content-type attribuut neemt hierbij een prominente plaats in, omdat het aangeeft wat voor soort inhoud dat met het e-mail bericht is meegestuurd. Deze zogenaamde MIME types worden beschreven door een type, een subtype en optioneel een of meerdere parameters.

  Domein
  Relatie met andere standaarden
  Trefwoorden

  Detailinformatie

  Volledige naam

  Multipurpose Internet Mail Extensions

  Versie
  RFC 2045
  Specificatiedocument
  Beheerorganisatie
  IETF

  Toetsingsinformatie

  Uitstekend beheer
  Nee
  Toelichting

  CS10-06-05E_Forumnotitie_MIME.pdf

  PDF Document | 96.83 KB
  Aanmelding

  OS-Aanmeldformulier-MIME.pdf

  PDF Document | 31.13 KB
  Consultatie

  OS-consultatiedocument-MIME.pdf

  PDF Document | 152.26 KB
  Expertadvies

  OS_expertadvies_MIME.pdf

  PDF Document | 191.34 KB
  Consultatie
  Datum van aanmelding

  Datum waarop een organisatie de standaard heeft aangemeld voor opname op de lijst van aanbevolen of verplichte open standaarden. Als een standaard voldoet aan de criteria om in behandeling genomen te worden, vindt een toetsingsprocedure plaats. Deze duurt ongeveer een 6 maanden.

  09-09-2010

  Datum van besluit

  Datum waarop het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO) heeft besloten de standaard op de lijst te plaatsen.

  29-05-2011