Workshop praktijkvoorbeelden digitale toegankelijkheid

10 okt 2019

Inhoud

Hoe krijg je de hele organisatie zo ver dat iedereen toegankelijke documenten maakt? Hoe richt je de informatiesystemen zo in dat ze helpen om toegankelijk te publiceren? Wat doe je als je afhankelijk bent van derden die de informatie niet toegankelijk aanleveren? Donderdag 21 november 2019 geeft Forum Standaardisatie de workshop Praktijkvoorbeelden digitale toegankelijkheid.

In deze workshop laten verschillende organisaties van de overheid zien hoe zij het aangepakt hebben. Zij vertellen hoe zij digitale toegankelijkheid hebben ingebouwd in hun processen en hoe zij hun organisatie daarvan hebben doordrongen. Ook ontzenuwen we een aantal mythen over de wetgeving, bijvoorbeeld dat je alles vanaf dag één helemaal op orde moet hebben, of dat je een keurmerk voor digitale toegankelijkheid moet halen.

Tijdstip Onderwerp Organisatie
12.30u Ontvangst met broodjes  
13.00u Interactieve opening Forum Standaardisatie
13.30u Overheid, stop met PDF! Kritische keynote Open State Foundation
14.00u Korte pauze  
14.10u Parallelle sessie praktijkcases (ronde 1) Diverse organisaties
15.10u Korte pauze  
15.20u Parallelle sessie praktijkcases (ronde 2) Diverse organisaties
16.20u Plenaire discussie, conclusies en afsluiting Diverse organisaties
16.45u Borrel  

 

Voor wie is deze workshop?

De workshop richt zich op redacteuren, communicatiemedewerkers, documentatiespecialisten, ICT-projectmanagers, managers en andere geïnteresseerden uit de gemeenten, provincies, rijksoverheid, uitvoeringsorganisaties en ZBO's. Ook geïnteresseerden uit andere overheden en organisaties met een publieke taak (zoals onderwijs, zorg en nutsbedrijven) zijn van harte welkom. U kunt kosteloos deelnemen aan deze workshop.

Aanmelden en contact

Aanmelden voor deze workshop kan met een e-mail aan info@forumstandaardisatie.nl. Als u zich aanmeldt, geef dan graag aan of u gebruik maakt van de lunch en/of de borrel.