Week van de Toegankelijkheid 2019

11 okt 2019

Inhoud

Deze week was de Week van Toegankelijkheid. Om extra aandacht voor het onderwerp te vragen, verzamelde Forum Standaardisatie vijf verhalen over digitale toegankelijkheid.

Wilt u uw organisatie toegankelijker maken en houden, maar heeft u geen idee hoe? Kom donderdag 21 november naar de workshop Praktijkvoorbeelden digitale toegankelijkheid in Amstersfoort. Daar vertellen verschillende organisaties ons hoe zij toegankelijkheid aanpakken.

Overzicht van artikelen:

Samen aan de slag voor een inclusieve, toegankelijke overheid
Larissa Zegveld (voorzitter van Forum Standaardisatie) benadrukt het belang van toegankelijkheid en de kracht van samenwerking.

Dagboek van een blinde
Blinden worden dagelijks geconfronteerd met obstakels waar mensen zonder beperking geen weet van hebben. Tim in ’t Veld vertelt over de obstakels waar hij tegenaan loopt.

Banken investeren in toegankelijkheid
Ook bedrijven moeten zich inzetten om voor toegankelijkheid. In dit artikel wordt beschreven welke stappen banken nemen om toegankelijk te worden en blijven.

Overal, altijd en voor iedereen
De overheid is in beweging om digitale diensten toegankelijker te maken. Logius geeft een samenvatting van de afspraken en wetgevingen voor overheidsorganisaties en enkele adviezen om voortdurend toegankelijk te blijven.

Terug- en vooruitblik op toegankelijkheid
Een terugblik op de week: Als het gaat om (digitale) toegankelijkheid is een van de lastige punten dat medewerkers van organisaties en bedrijven vaak niet weten hoe zij in hun rol kunnen bijdragen."