Vernieuwde API Strategie voor de overheid in consultatie

16 sep 2021

Content

Hoofdstuk 2 van de API strategie voor de overheid is herschreven. Tot en met 13 oktober 2021 loopt de open consultatie. Heeft u opmerkingen naar aanleiding van de aanpassingen, geef deze dan tijdig door aan het Kennisplatform API's.

Vanuit de visie dat API's een belangrijkere rol gaan spelen in de data-uitwisseling van de overheid, hebben specialisten van verschillende overheden en bedrijven - verenigd in het Kennnisplatform API's - een API Strategie opgesteld. Binnen deze API Strategie voor de Nederlandse overheid is hoofdstuk 2 herschreven: het bevat een visie voor het gebruik van API's binnen de overheid, toegelicht met voorbeelden en een intentieverklaring om deze visie te realiseren. Het Kennisplatform API's ziet graag dat deze ondertekend gaat worden door partijen die werkzaam zijn in de publieke sector.

Voor de publieke consultatie vragen we u kritisch te kijken naar onze visie en intentieverklaring èn om ons te laten weten of uw organisatie deze in zijn huidige vorm zou kunnen ondertekenen. Of wat er aangepast zou moeten worden om ondertekening wel mogelijk te maken. U kunt uw mening over de API strategie doorgeven via het online formulier.

De API Strategie