Update Aquo-standaard en SIKB0101

Content

De beheerders van de Aquo-standaard en SIKB0101 – respectievelijk het Informatiehuis Water (IHW) en de Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer (SIKB) – hebben hun standaarden bijgewerkt. Voor de Aquo-standaard (nu versie 2017-12), gaat het om een aantal uitbreidingen en wijzigingen in de informatiemodellen, de uitwisselformaten, de domeintabellen en de Aquo-lex. Een overzicht van de belangrijkste uitbreidingen en wijzigingen is hier te vinden.

De volgende Aquo-update is die van 2018-12. Wijzigingsverzoeken kunnen tot 1 september 2018, voorzien van een volledig ingevuld wijzigingsformulier, worden ingediend via servicedesk@ihw.nl. Actuele wijzigingsverzoeken vindt u door naar de pagina Wijzigingsvoorstellen te gaan en versie 2018-12 te selecteren.

Voor SIKB0101 (nu versie 13.4.0) betreft het voornamelijk regulier onderhoud op de domeintabellen bij het informatiemodel Metingen. Dit beheert SIKB samen met het Informatiehuis Water. Diverse nieuwe analyseparameters zijn toegevoegd, enkele kleine verbeteringen in het informatiemodel zijn doorgevoerd en de documentatie is verduidelijkt. Het overzicht van vastgestelde wijzigingen is hier  te vinden.

IHW en SIKB bezitten het predicaat 'Uitstekend beheerproces'. Op het moment dat zo'n organisatie een nieuwe versie van een standaard aanmeldt, wordt deze zonder aanvullende toetsing opgenomen op de lijst.

Voor meer informatie over Aquo en SIKB kunt u terecht op:

http://www.aquo.nl/aquo-update-2017-12-afgerond/

https://www.sikb.nl/nieuws/2017/sikb0101-versie-13-4-gepubliceerd