Test de veiligheid van jouw e-mailverkeer

15 jul 2020

Elke dag verzenden en ontvangen we honderden e-mails. Helaas niet altijd optimaal beveiligd door het juiste gebruik van moderne internet- en e-mailstandaarden. Hierdoor wordt een onnodig groot risico gelopen om slachtoffer te worden van cybercriminelen die spoofing en phishing gebruiken om geld te verdienen aan bijvoorbeeld nepfacturen of ransomware-aanvallen.

Op de website emailveilig.internet.nl lees je hoe je e-mailverkeer beter beveiligt en kun je testen hoe jouw huidige verkeer er voor staat.

De strijd tegen phishing

Volgens het Cybersecuritybeeld Nederland 2020 (opgesteld door Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) is phishing de meeste gebruikte eerst stap voor het uitvoeren van een aanval. Dit was bijvoorbeeld het geval bij de ransomware-aanval van de Universiteit Maastricht, waarbij aanvallers twee maanden vóór de ransomware-aanval toegang kregen tot het netwerk omdat medewerkers een link uit een phishing mail hadden geopend. Aanvallers beperken zich echter niet alleen tot grote organisaties, maar richten hun pijlen ook steeds vaker op kleine organisaties. Uit onderzoek blijkt dat bijna 1 op 3 mkb'ers wordt bestookt met phishing e-mails en nepfacturen.

Standaarden in de strijd tegen phishing

Meer weten over de bijdrage van standaarden in de strijd tegen phishing en spoofing? Lees het artikel hierover in de internetspecial van Publiek Denken.

Hosting Hall of fame op Internet.nl

Vanaf 1 september introduceert Internet.nl een Hall of Fame voor hosters om het voor bezoekers makkelijk te maken om compliant hosters te vinden. Een vermelding in deze Hall of Fame kan aangevraagd worden via vraag@internet.nl, daarvoor moet de hoster zelf een dubbele 100% scoren op de beveiligingstests van Internet.nl en ook haar klanten de mogelijkheid bieden om een dubbele 100% te scoren.