Openbare consultatie: WPA2 Enterprise en CMIS

06 okt 2020

Van 7 oktober tot en met 4 november houdt Forum Standaardisatie openbare consultatie over twee voorgestelde wijzingen met betrekking tot de ‘pas toe of leg uit’-lijst. Deze adviezen komen voort uit de toetsingsprocedure van het Forum. Via internetconsultatie.nl kunt u de volledige adviezen lezen en er over meepraten.

 

U kunt reageren op

Het expertadvies om de standaard CMIS te verplaatsen van de ‘pas toe of leg uit’-lijst naar de lijst aanbevolen standaarden. Content Management Interoperability Services (CMIS) is een open standaard die een scheiding mogelijk maakt tussen zogenaamde ‘content repositories’ en content applicaties. Hierdoor kunnen content (ongestructureerde data, zoals documenten en e-mails) en bijbehorende metadata (beschrijvende data) gemakkelijker worden uitgewisseld. Een toelichting lezen en reactie geven hierop, is mogelijk via internetconsultatie.

WPA2 Enterprise maakt het mogelijk om veilige WiFi-netwerken op te zetten. WPA2 Enterprise is al opgenomen op de ‘pas toe of leg uit’-lijst. Het functioneel toepassingsgebied van de huidige verplichting voor WPA2 Enterprise maakt een uitzondering voor openbare WiFi-gastnetwerken. Hierdoor is het gebruik van de standaard niet verplicht bij het aanbieden van WiFi-toegang aan gasten/burgers. Het expertadvies voor een aanpassing van het functioneel toepassingsgebied van de WPA2 Enterprise, gaat over het voorstel om die uitzondering uit het toepassingsgebied te verwijderen. Een toelichting lezen en reactie geven hierop, is mogelijk via internetconsultatie.

Openbare consultaties

Forum Standaardisatie biedt na het afronden van een toetsingsprocedure de mogelijkheid om te reageren op de opgestelde adviezen. Heeft u opmerkingen, vragen of problemen? Geef deze dan binnen de aangegeven termijn door. De ingezonden reacties worden door Forum Standaardisatie in beschouwing genomen.