Kennisplatform API’s houdt virtuele bijeenkomst

24 sep 2020

1 oktober, van 14.00-15.30 uur, houdt Kennisplatform API’s een virtuele bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst is er alle ruimte om mee te discussiëren over beveiliging van API’s, over architectuur en design rules. En u kunt uw ideeën delen over servicemanagement, strategie en beleid en de design visie. Ook als u nog niet eerder bij een sessie bent geweest kunt u meedoen.

Application programming interfaces (API’s) zorgen ervoor dat digitale systemen eenvoudiger samen kunnen werken. API’s leveren daarmee een bijdrage aan de digitale toegankelijkheid en dienstverlening van de overheid. Om de kennis over API’s te vergroten en om meer eenduidigheid aan te brengen binnen API’s van de overheid, is in 2018 het Kennisplatform API’s van start gegaan. Binnen dit platform zijn onder meer de Nederlandse API Design rules ontwikkeld; sinds juli dit jaar een verplichte standaard voor overheidsorganisaties.

Aanmelden

Wanneer u zich voor de virtuele bijeenkomst aanmeldt, ontvangt u een paar dagen van tevoren een link naar de colleges die de API werkgroepen hebben voorbereid. Via de colleges praten de werkgroepen u bij op de laatste ontwikkelingen rond hun onderwerp. De virtuele meet up is vervolgens een interactieve bijeenkomst waarbij we dieper ingaan op vier onderwerpen.

Het beste API Idee 2020

Heeft u het beste idee voor een API, om informatie of functionaliteit van de publieke sector te ontsluiten? Het Kennisplatform API zoekt Het Beste API Idee 2020. Deadline voor de inzending is 15 november 2020.