Join onze online community voor Open Documentstandaarden

11 okt 2018

Inhoud

Het toegankelijk maken van documenten is een uitdaging waar nog vele vragen over zijn. De verschillende mogelijkheden werken verwarrend en iedereen lijkt het anders aan te willen pakken. Toch is het belangrijk dat organisaties hierover na gaan denken: naast het feit dat vanaf 23 september 2019 het verplicht is om alle nieuwe documenten toegankelijk te publiceren, willen we staan voor een open en toegankelijke overheid.

Om een helpende hand en een plek voor vragen te bieden heeft het Forum Standaardisatie een Pleio website gemaakt:
Hier vind u het laatste nieuws rond Open Documentstandaarden en kunnen leden blogs schrijven en evenementen toevoegen. Ook zijn er groepen aangemaakt, de ‘forums’, voor (tot nu toe) vier documentstandaarden: PDF, html, ODF en Markdown. Hier kunnen vragen worden gesteld zoals: hoe maak ik een toegankelijke PDF? Wat is verplicht en wat niet? Daarnaast kunnen vragen, ervaringen en documenten uitgewisseld worden en vind u hier een wiki met basisinformatie en handige links. Zo kunt u bijvoorbeeld meer over html en Markdown leren of de toegankelijkheid van uw PDF-bestanden checken.

Vanuit onze verbindende rol als Forum Standaardisatie denken we dat deze community veel kan bieden, maar wij zijn niet het expertisecentrum.  We nodigen dan ook iedereen uit om expertise te delen en vragen over de documentstandaarden te stellen. Om deel uit te maken van de community moet eerst een Pleio-account worden aangemaakt.

We horen graag van u op Opendocumentstandaarden.nl