IPv6 in de aandacht? Geef uw mening!

Content

Forum Standaardisatie toetst een verduidelijking van het toepassingsgebied van IPv6. Via internetconsultatie.nl kunt u het volledige voorstel lezen en erover meepraten. Doe dit uiterlijk 4 oktober. Uw inbreng is belangrijk.

Om welke wijzigingen gaat het?

De aanpassingen zijn een verduidelijking van het functioneel toepassingsgebied van IPv6 en het verduidelijken van de benaming op de ‘pas toe of leg uit’-lijst van “IPv6 en IPv4” naar “IPv6”. De aanpassingen komen voort uit de toetsingsprocedure van het Forum Standaardisatie. 

De ‘pas toe of leg uit’-verplichting van IPv6 moet zoveel mogelijk aansluiten op het uitgangspunt “IPv6 moet, IPv4 mag” en de streefbeeldafspraak “Bereikbaarheid van websites en e-maildomeinen”. Experts adviseren daarom het functioneel toepassingsgebied te verduidelijken en de benaming op de lijst te verduidelijken en te wijzigen van “IPv6 en IPv4” naar “IPv6”. Het kiezen voor IPv6 helpt groei en innovatie van het internet, directe en snelle dienstverlening en tegengaan van fraude.

Hoe gaat de procedure verder?

Met de consultatie onderzoekt het Forum Standaardisatie of het expertadvies volledig is en geeft het belanghebbenden de mogelijkheid te reageren op de opgestelde adviezen. Vervolgens adviseert het Forum het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO). In dat advies wordt zowel het expertadvies als de reacties uit de publieke consultatie gepresenteerd.

Zie ook