Internetdomeinen, het is als dweilen met de kraan open

07 mei 2021

Content

Dinsdag 18 mei, om 15.00 uur, bespreken experts van verschillende overheidspartijen domeinnaambeheer. Er worden regelmatig opschoonacties voor domeinen georganiseerd, maar lange termijn regie blijkt lastig. Men verwijdert aan de ene kant websites, terwijl ze aan de andere kant weer net zo hard worden aangemaakt. Hoe ga je hiermee om? En welke goede praktijkvoorbeelden kennen we?

Waarom domeinnaambeheer?

Een website bouwen, dat vinden we allemaal leuk. Een eigen plekje op het internet om ons project goed te presenteren. Maar er zijn inmiddels té veel internetdomeinen van de overheid, vaak met een onduidelijke of generieke naam. De burger raakt ervan in de war en de deur staat zo open voor cybercrime. Het is belangrijk om domeinnaambeheer goed op orde te hebben en daarover afspraken te maken.

De bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst komen Güldeniz Isik (senior adviseur Logius); Jacqueline Rutjens (directeur [Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding); Larissa Zegveld, (voorzitter Forum Standaardisatie); Richard van Schaik, (projectleider ‘Websites op orde’ bij ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Seger de Laaf (programmamanager Informatiehuishouding bij ministerie van Algemene Zaken) aan het woord.

De bijeenkomst duurt een uur en is online te volgen. Aanmelden doet u via het formulier van iBestuur.

Leestip

In Regie op Internetdomeinen: lessen uit de praktijk leest u vijf basisprincipes voor regie op domeinnaambeheer.