Hulp gevraagd: enquête gebruik van linked data en begrippenlijsten

Content

Forum Standaardisatie vraagt je om een korte enquête in te vullen over het gebruik van linked data en begrippenlijsten. Dit helpt ons voor de Monitor Open Standaarden 2024.

Ieder jaar probeert Forum Standaardisatie een beter beeld te krijgen van het gebruik van linked data (uitleg via Wikipedia) bij de overheid en de standaarden die daarbij worden ingezet. Voor de meting van 2024 vraagt het Forum je hulp door een enquête te vullen.

De enquête

De enquête is in enkele minuten te beantwoorden. We verzamelen geen persoonsgegevens. Doe dit uiterlijk zondag 4 augustus.

De enquête gaat in het bijzonder om gebruiksgegevens te verzamelen voor de open standaard SKOS (betekenis en begrippen) in kader van Monitor Open Standaarden 2024.

Misschien heeft Forum Standaardisatie je vorig jaar benaderd voor deze enquête. Ook dit jaar is je reactie weer zeer welkom. We onderzoeken namelijk ook hoe het gebruik van linked data bij de overheid zich over de jaren ontwikkelt. Werk je zelf niet direct met linked data, maar weet je een collega die wel met linked data werkt, attendeer je collega en deel deze enquête.

Vragen 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Forum Standaardisatie.