Forum Standaardisatie op Jaarcongres ECP

12 nov 2019

Inhoud

De toekomst van onze informatiesamenleving, dat is het thema waarin we ons gaan verdiepen tijdens het Jaarcongres ECP op 14 november. Kom luisteren naar onze plenaire lezing, waarin Esther Vergeer (zevenvoudig paralympisch kampioen tennis) samen met Larissa Zegveld spreekt over het belang dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Of zoek verdere verdieping op in een van onze break-out sessies over publieke waarden en toegankelijkheid.

10.45 uur - Esther Vergeer: stop met dromen maak het waar!

Locatie: podium Kantine
Vaak horen we dat digitalisering een risico van uitsluiting met zich meebrengt voor groepen van de bevolking. Maar digitalisering biedt ook kansen voor inclusie. Gaan we die kansen ook pakken? Wat is daarvoor nodig? Wat verwachten we van de overheid? En introduceert de digitalisering ook nieuwe risico’s van uitsluiting?

11.15 uur - Publieke waarden en het internet: hoe te waarborgen?

Locatie: zaal 6
Een steeds groter gedeelte van ons leven wordt beïnvloed door het internet. We gebruiken het voor werk, voor onderwijs, voor nieuws, om te winkelen of om met elkaar in contact te blijven. Dit beïnvloedt ook onze rechten, vrijheden en sociale waarden. In deze sessie stellen we ons de vraag hoe internetbedrijven publieke waarden als privacy beter kunnen respecteren en zodoende de samenleving positief kunnen vormen.

11.15 uur - Politiek Café - Digitale Identiteit

Locatie: zaal 6
Tweede Kamerlid Jan Middendorp (VVD) schreef een initiatiefnota ‘Online identiteit en regie op persoonsgegevens’. Middendorp stelt in de nota voor dat er één online identiteit beschikbaar komt voor iedere Nederlander voor het online contact met de overheid en om die burger meer regie te geven over zijn/haar persoonsgegevens. Hier gaan we over in discussie.

12.15 uur - Digitaal toegankelijk. Natuurlijk, maar hoe?

Locatie: zaal 6
Een interactieve en kritische sessie waarin we onderzoeken wat digitale toegankelijkheid betekent voor de organisaties die ermee aan de slag moeten. We houden de waarheden en mythen rondom digitale toegankelijkheid tegen het licht.

14.00 uur - Politiek Café – Internet Governance

Locatie: Motorruimte
Bij wie ligt welke verantwoordelijkheid en wie neemt welke rol op zich? En hoe geven we een nieuw proces vorm om het Internet open, vrij en veilig te houden in de jaren 20 van deze eeuw?

17.00 uur – Borrel

Locatie: Netwerkplein, stand 9
Kom en sluit een drukke dag vol lezingen af met een gezellige borrel op het netwerkplein.