Een week vol API masterclasses

06 nov 2020

Content

Kennisplatform API's neemt u mee in de veelzijdige wereld van de API’s. Van 30 november tot en met 4 december, een week lang, organiseert het platform masterclasses waarin u kennis maakt met de veelzijdige toepassingen. Op 3 december kunt aanschuiven bij een API talkshow, waarin gasten uit het binnen- en buitenland in gesprek gaan over de meest recente ontwikkelingen. Meldt u vast aan voor het programma.

Tijdens de week van de API’s neemt een keur aan sprekers u mee langs onderwerpen als design visie en design rules, management platforms en service management van API’s. Voorbeelden vanuit verschillende uitvoeringsorganisaties laten zien hoe API’s het werk ondersteunen in de praktijk. Aansluitend aan elk college is er gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Programma

Programma Week van de API 2020

Datum

Start activiteit

Toelichting

Maandag 30 november 12.00 uur Masterclass API visie en API design rules
Maandag 30 november 16.00 uur Masterclass Demonstrator API schuldhulpverlening | Steven Gort en Bert Lukkien - Logius
Dinsdag 1 december 14.00 uur Masterclass Servicemanagement: Hoe zorg je voor een goede gebruikerservaring | Wouter van Schaik - KPN
Woensdag 2 december 12.00 uur Masterclass API Beveiliging | Paul van Gent - Logius
Woensdag 2 december 16.00 uur Masterclass API Management Platform | Frank van Es - Logius
Donderdag 3 december 14.00 uur API Talkshow
Vrijdag 4 december. 12.00 uur Masterclass APIs en developer.overheid.nl | Eelco Hotting - gemeente Haarlem

 

Wat is een API?

In een digitale samenleving waar veel digitale diensten eenvoudig met elkaar moeten kunnen samenwerken, helpen application programme interfaces (API’s) ontwikkelingen versnellen. Een API werkt als een digitale stekkerdoos die applicaties met elkaar verbindt. Zo kunt u er gemakkelijker diensten op ontwikkelen.

Meer over API’s:

Aanmelden

Is helaas niet meer mogelijk.