Doe mee met de BOMOS kennisbijeenkomst

12 sep 2018

Inhoud

Samen met Logius Centrum voor Standaarden en Geonovum, organiseert het Forum Standaardisatie op 11 oktober 2018 een bijeenkomst over het Beheer en OntwikkelModel voor Open Standaarden (BOMOS). Deze bijeenkomst heeft als doel om partijen die de BOMOS methodiek (willen) gebruiken voor het beheer en doorontwikkelen van standaarden, ervaringen uit te laten wisselen en van elkaar te leren.
 

Wat is BOMOS?

Het Beheer en OntwikkelModel voor Open Standaarden (BOMOS) is, zoals de naam zegt, een methode voor de (door)ontwikkeling en het beheer van standaarden. De methode is op basis van best practices ontwikkeld en hanteert openheid en transparantie als uitgangspunten bij het beheer van de standaard.

Hoe ziet het voorlopige programma eruit?

Na een korte introductie BOMOS, presenteert Geonovum op welke wijze zij BOMOS de basis hebben gemaakt voor het beheer van al hun standaarden. Hiervoor heeft Geonovum een beheerplan met bijbehorend rekenmodel uitgebracht dat ook buiten Geonovum goed toepasbaar is. Daarna zal Logius Centrum voor Standaarden, als beheerder van BOMOS, de ‘BOMOS2-meting’ presenteren. Deze online tool adviseert beheerders van standaarden aan de hand van een aantal vragen over aandachtspunten en acties m.b.t. het beheer van hun standaarden. Tijdens de bijeenkomst kunt u de tool ook zelf testen en de resultaten bespreken. Tot slot zijn wij ook erg benieuwd naar uw ervaringen met BOMOS. Er is tijdens de bijeenkomst alle ruimte om deze te delen en te bespreken.  Heeft u ervaringen die u zelf graag wilt presenteren, dan horen wij dit graag, zodat we hiervoor ruimte kunnen maken in het programma.

Heeft u belangstelling voor deelname? Meld u dan aan via forumstandaardisatie@logius.nl

Praktische informatie

Kennisbijeenkomst BOMOS
Datum: donderdag 11 oktober van 14:00 tot 17:00 uur
Locatie: New Babylon Meeting Centre, Den Haag (naast CS)

Voor meer informatie over BOMOS, zie: https://www.forumstandaardisatie.nl/thema/ontwikkelen-en-beheren-van-open-standaarden
Meer informatie over de aanpak van Geonovum bij het beheer van standaarden: https://www.geonovum.nl/themas/standaardisatie