De online community Open Documentstandaarden breidt uit

17 jan 2019

Inhoud

Vanaf 23 september 2019 moeten nieuwe websites van overheidsorganisaties voldoen aan de eisen van digitale toegankelijkheid. Ook de gepubliceerde documenten, waarvan 98% uit PDF bestaat. De Pleio website Open Documentstandaarden is opgezet als online community om overheden te helpen met vragen en ervaringen uit te wisselen.

Graag nodigen we aanbieders van diensten uit om te participeren in deze online community, kennis te delen en eventuele dienstverlening te bieden. Wij denken dat zij een nieuw perspectief kunnen bieden bij de hulpvraag van overheidsorganisaties en daarmee de community kunnen versterken.

We hebben groepen op basis van vier open standaarden: PDF, html, ODF en Markdown. In deze groepen worden vragen gesteld en kennis gedeeld.
Er is een aparte groep aangemaakt waar aanbieders een omschrijving van het eigen werkterrein en geboden diensten kunnen geven. Door dit in een aparte groep te doen is duidelijk waar belangen liggen. Verder kunnen erĀ blogs geschreven worden en bijeenkomsten of workshops gedeeld worden in de agenda. Om lid te worden moet je een account aanmaken op Pleio.

Wij vragen om daadwerkelijk te participeren, geen actieve acquisitie binnen/op basis van de community te doen en eerlijk te antwoorden op vragen van leden.

Graag tot ziens op de online community Open Documentstandaarden!