Bijeenkomst van Kennisplatform API's, schuif aan

20 sep 2022

Content

30 september 2022 organiseert Kennisplatform API een bijeenkomst in vergadercentrum Jaarbeurs MeetUp in Utrecht. Iedereen die interesse heeft in API's en/of gegevensuitwisseling bij de overheid is welkom. Het plenaire programma begint om 14.00 uur en eindigt rond 16.15 uur. Komt u ook?

Programma

Het Kennisplatform API presenteert onder meer de resultaten van de API-werkweek. Developers zijn aan de slag om meer zichtbaarheid voor API's te krijgen via developer.overheid.nl.

Verder wordt het programma Data bij de bron geïntroduceerd. Dit programma gaat op zoek naar praktische oplossingen die het circuleren van verschillende kopieën van data verminderen. Ook werkt dit programma aan verbetering van technische interoperabiliteit en de mogelijkheden voor opschaling. De activiteiten en producten van het Kennisplatform API's dragen hieraan bij. Uiteraard is er ruim gelegenheid om kennis te maken met de ontwikkelingen binnen de verschillende werkgroepen. En we kijken welke onderwerpen de beste zijn om de nu komende periode op te pakken.

Kennisplatform API's

Kennisplatform API’s is een samenwerking tussen Forum Standaardisatie, Kamer van Koophandel, VNG Realisatie, Logius, Kadaster en Geonovum. Meer informatie het Kennisplatform API's vindt u op de website van Geonovum.